Carwash

Het is een grijze, saaie woensdag middag. Je zou niet zeggen dat het al zomer is.
Na een gezellige lunch met mijn neef die ik al een hele tijd niet gezien en gesproken had, besluit ik om door te rijden naar de wasstraat. Na de succesvolle slipcursus van afgelopen zondag, heeft Mini er een extra laagje “lak” bijgekregen. Geen idee wat er in dat slipwater zat, maar het effect is wel dat er een vies, wit druppel patroon over mijn hele auto zit. Gelukkig had ik wel mijn ramen dicht gedaan 😊.

Het is rustig bij de carwash. In overleg met eigenaar neem ik nr. 7, aangezien Mini 2 weken geleden al helemaal schoon gewassen in. De man sopt as usual alvast de velgen, ramen en spiegels. Loopt vervolgens de wasstraat en gebaart dat ik even moet wachten. Ik heb alle tijd en wacht geduldig af.
“Dat is nog eens een mooie Mini” hoor ik enthousiast achter me. Verbaasd ga ik uit mijn raam hangen om te kijken waar dit vandaan komt. Een wat oudere man met stevige tred komt aangelopen. Geruite broek, nette blouse. Zo te zien een welgesteld iemand, maar zonder golfbal in zijn keel en geen ster-allures.  Daar kan ik wel wat mee. De man bedank ik vriendelijk ( stiekem ben ik best wel trots op het compliment ) en vraag nieuwsgierig naar zijn bolide. Achter Mini blijkt een dikke vette Jaguar te staan, type XKR Coupe. Mooi gestroomlijnd! Beetje jammer dat de kleur sjiek zwart is en niet racing rood.

Ondanks het feit dat de man een Jaguar rijdt, blijkt hij een echte Mini-fan te zijn. Een van zijn eerste auto’s was een Mini. De echte dus, niet de BMW-Mini zoals die van mij. Met een simpel dashboard. Geen airco. Verwarming met alleen de stand koud en warm. En toch was dat ultieme genieten voor hem. Hij had hem gekocht voor welgeteld NLG 5200,- wat toen al een behoorlijk bedrag was. Van mijn Mini is hij ook helemaal weg. Spontaan bied ik mijn auto te koop aan als 2de wagen. Of gewoon voor de heb. De man moet er om lachen en vindt het geen verkeerd idee, maar zijn Jaguar die hij nu al 8 jaar heeft bevalt gewoon goed. De Harley Davidson sticker op de zijraam die qua kleurstelling en stijl precies bij mijn Mini past, ontlokt hem de vraag of ik zelf ook echt een HD rijd. “Jazeker wel, die sticker zit daar niet zomaar” antwoord ik. Jag-man vindt de sticker mooi gemaakt, maar vraagt niet naar een foto van Snake…

Ondertussen loopt de man van de carwash heen en weer met een waterpomptang. De Jag-man en ik vragen ons af of we niet beter ergens koffie kunnen gaan drinken. Blijkt dat er een Range Rover vast staat in de wasstraat. Of we nog even wilden wachten. Geen probleem voor ons.
Jag-man informeert naar mijn baan. Ik zit in-between-jobs en ga in augustus weer werken bij een nieuwe baas. Natuurlijk wil ik dat van hem ook weten. Hij heeft gestudeerd, ik ben helaas vergeten wat. Is bij een bank terecht gekomen. Heeft toen ook maar zijn bull gehaald voor meester in de rechten. En nu is hij specialist in erf-goed-recht. Iedere dag gaat de Jag-man nog steeds met plezier werken om de problemen van mensen op te lossen. “Je moet wel oppassen met mensen als het om geld gaat, dan zijn ze sluw” waarschuwt hij me.

De carwash-man komt ons moedeloos het slechte nieuws vertellen. De Range Rover is er uit, maar de wasstraat doet het niet meer. Ik krijg mijn gepinde geld contact terug en Mini is toch een beetje schoon. Jag-man neemt afscheid en misschien komen we elkaar nog tegen. Last minute zie ik dat hij geen (trouw)ring(en) om heeft en stiekem wil ik eigenlijk meer van hem weten. In z’n achteruit terug de carwash uit en de Jaguar vertrekt met flink geluid uit de uitlaten, zoals het hoort 😊.
Met een big smile rijd ik achter de Jaguar aan, omdat ik toevallig dezelfde kant op moet…
Dit was weer zo’n byzondere ontmoeting met iemand die ik misschien nooit meer zie. Een pareltje in het leven.

Jaguar XKR Coupe 2008

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s