RBR 6de editie Praag, dag 1

2019-09-06 09.35.48
Zondag 1 sept. 2019
Breda NL – Alheim-Licherode DE
407 km, totaal 407 km

Het gebeurt niet vaak, maar dit keer was de crew toch echt als eerste aanwezig op Breepark. Alhoewel wat doet die caravan op de “P”? Bij nadere inspectie blijkt dat team 85 Boer on Tour daar overnacht heeft uit puur praktische overwegingen. Half 7 is best vroeg voor een zondag en vooral als je nog op stap bent geweest.

Tot en met gisteren is er nog veel gesleuteld en gepimpt en sommige Rammelbakken moesten nog door de APK 🤔. Heel benieuwd wat er deze 6de editie aan de start verschijnt. Een uurtje later komen de rammelbak-creaties binnengedruppeld. Een kleine impressie: Twee identieke auto’s met de loop van een tank op het dak, afgewerkt in bijpassende camouflage-kleuren. Een matzwarte busje met in het rood de lucratieve tekst: “wie hier naar binnen huppelt, wordt er zwanger uitgeknuppeld”. Verwijst een Audi 100 naar enkele iconische wagens uit het verleden: Starsky & Hutch streep op de zijkant, een Interceptorsticker (1ste Mad Max film) op de achterkant en een toeter van de General Lee (Dukes of hazard) onder de motorkap. Een eenhoorn vergezeld van twee dames. Drie dames in een met knalroze bont bedekte cabrio. Last but not least: een cacao-auto. De buitenkant van deze rammelbak is bedekt met een heuse laag cacao.

2019-09-01 08.58.36

Tegen 9 uur weet ik van iedere deelnemer zijn/haar leeftijd en hun paspoortnummers. Een noodzakelijk kwaad voor de campings, omdat iedereen anders zijn/haar paspoort moet laten zien. Is iedereen voorzien van de route van vandaag met als bezienswaardigheid Schloss Rotenburg aan rivier de Fulda. Tijd voor een korte speech. Niet te lang, want de deelnemers staan te popelen om te vertrekken. Na verloting van Rammel en de beide fotografen, dan eindelijk het startschot. Gedaan door Team Back to the Needles die voor een goed doel rijden. “Pang” en we zijn los, met een hoop lawaai onder de startvlag door en weg zijn ze, op naar Praag. Behalve de jongens met de caravan…… The HighPeats Ladies bieden een helpende hand met startkabels. Na diverse pogingen lukt het dan eindelijk om de auto aan de praat te krijgen. Opgelucht rijden de jongens weg waarbij de deur van de caravan openklapt. Ze zien het nog net op tijd.

2019-09-01 09.21.33

Snel opruimen en dan kunnen wij, de crew, ook op pad. Deze editie ben ik met 4 mannen op stap, waardoor het wat makkelijker is met opbouwen en afbreken, als extra chauffeur en we hebben nu IT-kennis in huis 😊, altijd handig. Mijn standplaats is de camper, zodat ik de lotgevallen op de app kan doorgeven en de administratie mee kan doen. De app stroomt al lekker vol met diverse berichten.

Het zit de dames van Miss Piggy niet echt mee. Op de snelweg breekt de as van de aanhanger. Ze regelen snel een andere en zijn al gauw weer onderweg. Team 72 SZW met de Buick, besluit om een andere auto te gaan halen vanwege een kapotte schokdemper rechts achter. Uiteindelijk bellen ze de ANWB die de helft van hun bagage mee neemt en de barkrukdrager. De auto is nu links vol en rechts leeg.
Tot mijn verbazing nemen een aantal teams een pontje, omdat er ergens een brug gesloten is. Later blijkt dat dit een brug op de route was en de omleiding liep via dat pontje. Een Citroen Saxo kreeg het toch wel heel erg benauwd toen de auto niet meer wilde starten vanaf het pontje. Lennard, waarvan iedereen inmiddels weet dat je hem moet appen als je hulp nodig hebt 😉, schiet te hulp en het wonder geschied. Hij fikst auto’s met 1 hand op zijn rug, met 2 vingers in zijn neus en hinkelend op 1 been, vertellen zijn maten. Ook twee Belse jeeps staan met de motorkap open langs de snelweg. Karma genoeg! Zoals dezelfde Citroen Saxo die met een lekke uitlaat, een versnellingsbak die uit de tweede versnelling valt, een los luchtfilter en een raam dat niet meer open wil rond rijdt.

Alle teams konden vooraf al punten scoren door te zorgen dat ze in de media kwamen en reclame maakten voor de Rammelbakkenreis. Zoals op een website (facebook), in de krant, radio of zelfs op TV. Het team van de jonge Belgische militairen is er in geslaagd om via een vriendin in Tsjechië aldaar in de krant te komen. Er is nu zelfs een team van daar, dat graag mee wil doen in 2020 …..

2019-09-01 10.50.07

Nadat ik een weiland vol met “vrije uitloop” kippen heb gespot rijden we de camping ‘Alte Mühle’ op. En eindelijk heb ik die bewuste molen gevonden ;-). Twee teams zijn al gearriveerd. De opbouw gaat inderdaad vlotter en efficiënter. Ondertussen komt de eigenaar ons begroeten en even een praatje maken. Legt uit waar de vuilnis heen kan en dat de hele camping beschikbaar is. De overige gasten zijn op de hoogte van onze aanwezigheid. Met veel kabaal arriveren de overige teams. Uiteindelijk toch geen uitvallers vandaag.

De foto-opdrachten van vandaag:

 1. Maak een foto van het luchtvaartbedrijf tussen Hulten en Tilburg, Gilzerbaan, met Rammelbak
  Zoals verwacht, net als bij de 2 voorgaande edities, gingen hier veel deelnemers de mist in. Vlakbij zit namelijk vliegbasis Gilze-Rijen, maar die zit niet aan de Gilzerbaan.
  Die verbaasde blikken als je ze dat vertelt ……..
 2. Organiseer een kleine koekhapwedstrijd met lokale mensen
  Ze waren heel creatief, voor de Belgen onder hen werd zelfs uitleg op de app gegeven, van een koekhappende lokale koe t/m een plaatselijke voetbalteam

Mijn vraag: of er nog spannende/leuke dingen onderweg zijn gebeurd, maakt heel wat verhalen los.
Team 8 Poezy Lounge is net voor de camping 2x geflitst. Back tot he Needles heeft al EUR 730 opgehaald. Team 44 Roadkill blijkt meegedaan te hebben aan de Ramble Rally, een roadtrip van 5 dagen waarbij je niet weet waar je begint of eindigt met overnachtingen in hotels. Ze wilden de camping-variant wel eens uitproberen. Team Low & Slow 1 rijdt met een BBQ in de kofferbak. Onderweg wordt het vlees alvast gemarineerd en gaat de BBQ ook aan.

Rammel blijkt nog een issue te zijn. “Hoe komen wij aan Rammel?”. “Waar is Rammel?”. Ik ben de beroerdste niet en geef ze wat tips. Team 89 The thirsty Brothers, heeft Rammel vanmorgen geloot, maar blijkt hem nog steeds te hebben. Ze besluiten om Rammel aan te bieden voor een dansje. Team the Butchers is daar wel voor in. De vader met zijn 2 zonen doen iets wat op een soort van buikdansen moet lijken, maar met succes!

69488326_499638350824259_7341322388564344832_n

De twee Belgische jeeps zijn vlak naast de Barreltent geparkeerd en vinden dat hun muziek harder moet klinken dan die van de organisatie. Natuurlijk kan dat niet en we verzoeken meerdere malen om de muziek uit respect voor anderen wat standjes lager te zetten. Op de app komen ook al klachten binnen. Het gaat even goed, dan van lieverlee wordt de muziek harder gezet. Als dan ook nog eens een oude skelter op het dak van de bus wordt gezet is de maat vol. Er blijkt een raddraaier te zijn, maar zijn maten ondernemen ook niet echt veel. Te veel alcohol in het spel.
Morgenvroeg wordt besloten wat we met beide teams doen.
Eindelijk rust in de tent, letterlijk en figuurlijk.
Het is inmiddels half 12 en de bar wordt gesloten.
Mijn luchtbed opblazen en daarna een lekkere hete douche, zodat ik warm mijn slaapzak in kan kruipen
Met kachel in de tent. Eindelijk geen kou meer!

 

Links:

http://www.ramblerally.nl/over-ramble-rally/
https://www.camping-altemuehle.de/nederlands/
https://rammelbakkenreis.nl/

 

 

One comment

 1. Haye Marij,

  Topper weer zo leuk geschreven supper hoor en dat ondanks dat je toch een beetje ziek was !!

  Lieve groet Frits

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s