RBR 3de editie Breda – Nice / za 15 sep.

42410268_2126065677648766_7237060360941862912_o

Morgenochtend om 09:00 vertrekken de teams. 130 bont gekleurde rammelbakken voorzien van een nieuw en vaak heel creatief jasje, met bijzondere geluidssignalen en allerlei andere gekke attributen. De deelnemers zijn al weken bezig om hun oude barrel gereed te maken voor een bijzondere en bergachtige rit van 3000 kilometer naar Nice en terug. De laatste foto’s voor hun eerste opdracht verschijnen op de deelnemersapp: een foto van de rammelbak met het hele team bij hun plaatsnaambord. Ook nu weer leuke creaties. Een aantal zijn al in Breda aangekomen en overnachten nu nog luxe in een hotel. Vanaf zondag gaan ze ( en ook wij de crew ) deze luxe inruilen voor een pop-up tentje met luchtbed en slaapzak. De lol zal er echter niet minder om zijn.

41769751_2121742784747722_7018825350280904704_n

Echt jammer dat Sietse en ik het spektakel van de start niet mee gaan maken. In plaats daarvan zijn we nu op zaterdagmiddag met een beetje miezerregen de laatste spullen in de bus aan het laden. Mijn lift heeft me wel voor deze gelegenheid met een rammelbak weggebracht. Rond half twee kunnen we vertrekken met tussen ons in twee tassen vol met dingen om de honger te stillen en de dorst te lessen. 663 kms te gaan. Place to be: Camping Municipal Champaloux.
Van Tjarko krijg ik de opdracht van morgen alvast mee: een 10-vragen quiz met alleen maar auto-vragen. Zonder de antwoorden. Had ik ook wat te doen onderweg.

2018-09-15 18.01.21

Snelweg gassen is best saai. Op een bermfikkie na en een vrachtwagen met de byzondere naam: “Sputnik 96”. Google kent wel Sputnik, maar niet deze uitvoering. Verder spot ik nog een Chevy-van in mat zwarte/oranje, Harleykleuren! En een zilverkleurige Austin Martin maakt het magere rijtje compleet. Brusselwest heeft morgen een autoloze zondag staat er op de borden langs de weg vermeld. Laatste autoloze zondag die ik me kan herinneren was volgens mij in de jaren 70. Blijft een apart land dat Belzenland. Rond half zeven passeren we de grens met Frankrijk. Dwars door Thionville waar de imposante, oude kathedraal dicht bij de snelweg staat. Voor de vragen van de quiz heb ik Google, vriend en familie ingezet. En wat hersencellen van mezelf.

De dag gaat langzaam over in de nacht en dat geeft een mooi tafereel in de lucht.
Na 6,5 uur snelweg gaan we over op binnenwegen. De binnenwegen worden bergwegen en haarspeldbochten. Net alsof je geblindeerd in een achtbaan zit.
Geen flauw idee in welk gebergte we ons bevinden. Naar de omgeving kunnen we alleen maar gissen, op wat rotsen en rode UFO-licthtjes na. En jawel zelfs een “Beau Point de Vue” in het donker. Tegen elf uur arriveren we op de camping.
Tent opzetten in het donker is best wel een ervaring, vooral als de haringen de grond niet in willen. Sietse heeft een geleende pop-up wegwerp tent waar hij maar net in past.
Er is verder geen bal te beleven. Sietse is blijkbaar in korte tijd van baan veranderd. Hij zit tegenwoordig bij de Mobiele Eenheid, cq met zijn gezicht in de telefoon.
Ik ga maar genieten van de mysterieuze heldere sterrenhemel onder het genot van een goede baco en wat chips. Het belooft een koude nacht te worden.

2018-09-16 00.43.16 (2)

Vanaf morgen krijgen we echter een Indian Summer.
Op z’n boerennederlands: een warme nazomerweek.
De nazomer, oudewijvenzomer of sint-michielszomer (soms ook wel als Été Indien of Indian Summer aangeduid) is de periode van eind september tot half november waarin het nog zomerachtig weer kan zijn. Weliswaar daalt in deze tijd van het jaar de gemiddelde middagtemperatuur in De Bilt van ongeveer 20 graden naar 9 graden, maar er zijn ook regelmatig periodes die volledig aan de zomer doen denken.
Ik laat me verrassen ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s