Rammelbakkenreis 2de editie Finish (8/8)

2018-04-16 18.23.04Breda-Praag, zaterdag 14 april 2018

Ergens in de verte hoor ik getik. De mannen slapen nog. Getik wordt dringender. Toch maar eens bij de deur kijken. Tis half 8, wat is er zo dringend? Rogier verzoekt vriendelijk om de douche-muntjes die een hele delegatie gisteren is vergeten te kopen. Er is lichte paniek. Ben meteen klaar wakker. De rest nu ook. Xander gaat douchen, Gert verwisselt zonder enige schroom zijn onderbroek voor een frisse en Sietse moet wachten tot ik beneden sta.

2018-04-14 19.38.33

Vorige editie was er een soort van Low-Lands effect geweest op deze camping, er lag namelijk een hele berg met afval. De bh-lose eigenaresse was not amused. Vandaar dat er aan de deelnemers is gevraagd om daar op te letten. Ook Gert draagt hieraan zijn steentje bij en duikt in de afval-container onder het toeziend oog van haar, om daar ook nog eens het afval te scheiden…

PHOTO-2018-05-02-17-37-20

Afscheid nemen van de mensen van de foodtrucks. Ik ga ze missen, klinkt raar, maar ze waren toch heel even een stukje van mijn leven. Om half 10 zijn we weer op pad. Het is inmiddels droog geworden. Een miezerig zonnetje probeert door de grijze massa heen te prikken. Maar we rijden het mooie weer tegemoet, zegt de weer-app. Onder begeleiding van “ouwe-lullen-muziek” (bedankt Sietse) check ik de berichten in de groeps-app. Degene die gisteren zijn foon kwijt was, is nu zijn sleutels kwijt. In de douches vanmorgen lag er ook weer een. We hebben die maar mee genomen. Vlak voorbij de camping blijkt een flitspaal te staan, die voor enkele rammelbakkers een leuke, maar dure actiefoto opgeleverd heeft. Verder niet echt veel spannende dingen. Oh ja, nog een onbekende waterval gespot……

2018-04-15 19.46.41

Rond de middag zijn we weer back home @ Breepark. De Rammelbakken verzamelen ondertussen op vliegbasis Gilze-Rijen, op enkelen na die rechtstreeks naar huis rijden. Team Lemmercity staat met een kapotte brandstofpomp, leent een wagen van de deelnemers en rijdt even heen en weer naar Zevenaar voor onderdelen. Ze willen hoe dan ook finishen. Gauw opbouwen voor de finish en prijs-uitreiking. De mensen van Breepark zijn ook al paraat met de bar en geluids-installatie. “Mijn tafel” wordt ingericht waar de deelnemers zich voor de laatste keer bij mij mogen melden. Ron is ondanks de fikse rugpijn toch gekomen om alles aan elkaar te praten, zijn we heel blij mee.

2018-04-14 12.53.33

Publiek begint inmiddels ook binnen te stromen. Natuurlijk veel familie en vrienden. Team Hemursbierboys is er ook om de rest binnen te halen. Ook de jongen van Team met zwarte caravan is aanwezig, maar niet alleen daarvoor …..
Tegen half 3 horen we ze al van verre aankomen, door de vaak niet alledaagse toeters die een aantal teams gemonteerd hebben. Zo te horen is die van Team Mekoe hees aan te worden. Klinkt echt niet.
Elke wagen wordt afgeroepen en mag genieten van een ere-rondje. Ze worden allemaal mooi op het centrale plein gestald, waar de deelnemers vervolgens geïnterviewd worden door Piet Praatpaal en/of door Ron onze speaker. Voor mij handig want ik wist zo precies wie er gefinisht was. En nou weet ik waarom Tjarko nog wat info vroeg van diverse teams. Heeft hij goed voor mekaar.
Team BroerenZus hebben het even moeilijk bij de finish. Hun vader is vandaag een jaar geleden overleden. Ook dat hoort er bij.

2018-04-14 14.26.372018-04-13 10.17.52

De prijzen zijn als volgt verdeeld:
1ste prijs: Team Bertus, Boris en Bruno Binnenband
2de prijs: Team Lemmercity
3de prijs: Team Ballin on a budget
Originaliteitsprijs: Team Lemmercity
Troostprijs: Team de Moat

De middag wordt afgesloten met een mooi gebaar van team BBBB, die spontaan de gewonnen prijs zijnde een startbewijs voor een volgende editie ter waarde van 549 euro verzilvert en deze schenkt aan het TTeam, die hierdoor ruim over het streefbedrag van 2.000 euro heen gingen wat ze wilde inzamelen tijdens de Rammelbakken Reis voor de Clini Clowns. Klasse mannen! Eric, de eigenaar van de eerste camping, is er ook bij om de krant te overhandigen waar het interview in staat met Tjarko en Rogier. Keileuk!

Afbreken en op verzoek van Gert eten we nog wat met z’n allen bij de Happy Italy.
Gezellig napraten met de aanhang en het biertje hebben we wel verdiend.
Op de groeps-app is het nog lang niet gedaan. Op weg naar huis staat er een met een gebroken uitlaat. Heel de reis geen stukken gehad, en juist nu ……
Diverse Rammelbakken worden al in de verkoop gedaan, en een wedijver over wie de meeste boetes heeft.

Deze 2de editie van de Rammelbakken Reis zit erop.
In 1 week tijd hebben de Rammelbakken ruim 3.000 km afgelegd.
Sommigen wat meer, omdat navigeren niet voor iedereen is weggelegd.
Maar wat maakt het uit, je bent gezellig onderweg, je kletst wat over het bakkie of over de portofoon, je komt op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en je maakt van alles mee…..
Op naar de volgende!

30624601_2004898496432152_6662604898804170752_n

 

Links

www.rammelbakkenreis.nl
https://www.veulsoeps.nl/
http://freshfood4u.nl/
http://www.eigenheimers.com

Plaats een reactie