Rammelbakkenreis 2de editie (2/8)

2018-04-16 18.23.04Breda-Praag, zondag 8 april 2018

De 2e editie van de Rammelbakken Reis is van start!
Een oorverdovende stilte is in de plaats gekomen van de rumoerigheid van het vertek.
Soort van droomstart om met 23 graden te mogen vertrekken in april. Dat geeft alleen maar vrolijke gezichten… Om 09:00 uur klonk het startschot en onder luid geclaxonneer en gejuich zijn de bakken vertrokken. Hier en daar werd door de thuisblijvers een klein traantje weggepinkt.  De stilte voelt nu een beetje onwerkelijk aan.
We breken de boel af, ruimen het vuil op en maken de campers en bus gereed voor vertrek. Na wat gehannes met de navigatie en wie wat bestuurt, kunnen ook wij op pad naar de 1ste camping in Duitsland. Nog even een portofoon-check. Daar waar de deelnemers een Bakkie: 27mc kanaal 10 FM gebruiken, hebben wij onze portofoons. Bleek heel handig te zijn onderweg, als de bat niet leeg is tenminste.

Gert mag het met de ene camper proberen, Rogier en Tjarko in de andere, Sietse mag de bus met aanhanger besturen, tevens het langzaamste voertuig. In tegenstelling tot de deelnemers die een mooie binnendoor route rijden volgen wij de snelste weg alias snelweg. Anders zijn wij nooit op tijd op de camping met deze mini-karavaan. Ik stap bij Gert in de camper. Benieuwd wat voor man er achter deze stuiterbal schuilt en wat voor gebruiksaanwijzing er bij hoort. Dat gaat nog ff duren want hij is continu bezig met een radio-zender zoeken, zn telefoon op de vooruit verhuizen, dito voor de navigatie, poetst het eea. En tussendoor bestuurt hij de camper. Iemand met Giel de la Tourette ( niet de vloek-variant ) is er niks bij.

De groeps-app loopt al weer helemaal vol, mijn foon heeft er moeite mee. Maar zo blijven we wel op de hoogte van wat er gebeurt en wat ze meemaken. Waaronder een gebroken uitlaat bij team Stormstunters, is er een autocross in IJsselsteyn, staat een ander team met pech, worden er onderdelen gehaald bij een sloop, is er een motor aan de kook c.q. kapotte thermostaat bij team Jut & Jul, heeft team Sardo een plaspauze en gaan de Muskebiers intercontinentaal: “America”. Op de portofoon is het ook niet bepaald stil. Sietse en Tjarko blijken liefhebbers van dure/speciale auto’s te zijn. Zodra er zo’n auto gesignaleerd wordt gaat dat meteen op de portofoon, waarbij de heren zich een beetje laten meeslepen.

2018-04-08 09.39.512018-04-08 10.24.302018-04-08 11.05.59

Pauze, ergens in Duitsland, een of andere Raststaette. We zijn in goed gezelschap. 4 nonnen in bruine habijt nuttigen hun lunch aan een tafel in een hoek. De dames zijn niet meer de jongsten maar hebben nog genoeg te vertellen zo te zien. Als ze klaar zijn schuifelen ze naar buiten en ondersteunen elkaar. Zusterliefde heet dat. Tjarko en Rogier leggen nog eea uit van wat de bedoeling is zodra we op de camping arriveren. Duidelijk!

Vanmiddag ben ik de bijrijdster van Sietse. Beetje naïef vraag ik waar al dat snoep vandaan komt wat in de dashboard ligt. “Dat heb ik daar neer gelegd. Om de verveling tijdens het rijden te ondermijnen”, vertelt hij. Oh okay, ben ik dan zo saai vraag ik me af? De route voor de deelnemers is naast de opdrachten ook voorzien van bezienswaardigheden. Dat doen de heren RBR toch wel professioneel. Het blijft niet stil op de app. Foto’s van de opdrachten worden er op gezet. De thermostaat van Jut & Jul wordt er af gesleuteld (van de bak bedoel ik), er is een achterblijver in Limburg (wie?). Jut & Jul besluiten om terug te rijden en van auto te verwisselen, deze bak gaat het niet meer redden…..

De camping Alte Mühle in Alheim-Licherode ligt in een mooie bergachtige omgeving. Het is 26 graden, lekker zonnetje er bij. De Nederlandse eigenaar Erik van Wijk, komt ons begroeten en na wat overleg weten we waar wij en de deelnemers kunnen bivakkeren. We maken kennis met beide foodtrucks die inmiddels ook gearriveerd zijn. De rammelbakken druppelen gestaag binnen. Sietse verwelkomt ze en wijst waar ze mogen staan. Er is werk aan de winkel. Drie grote tenten opzetten, de lichtsnoeren zijn een leuke creatieve uitdaging, bar installeren, werkplek voor mij, muziekinstallatie, tap aansluiten en na een uurtje zijn we live. De deelnemers mogen zich bij mij melden. Rogier heeft daarnaast mij de taak toebedacht om de opdrachten (deskundig) te beoordelen.

1ste opdracht vandaag: “maak een foto van het luchtvaartbedrijf, Gilzerbaan Tilburg, rammelbak moet er op staan”.
2de opdracht vandaag: “organiseer een kleine koekhapwedstrijd met zoveel mogelijk mensen”.

Bij deze 1ste had zeker de helft het fout, verkeerde gebouw. Bij de 2de was er veel creativiteit: een clown voor het leuke, en 21 koekhappers voor de meeste punten. Er is een gezonde en leuke concurrentiestrijd merk ik wel. “Heb je Rammel en/of Xander nog een lift gegeven?” is mijn laatste vraag voor de punten. Ook daarvan zie ik de meest “vreemde” foto’s. Wel lachen hoor. Ze vinden me streng maar rechtvaardig. Gelukkig maar. De route voor de volgende dag geef ik ze mee en wat uitleg over de opdrachten. Ze zijn nieuwsgierig naar wat ze morgen te wachten staat.

2018-04-08 10.25.232018-04-08 10.49.22

De Duitse krant is ter plekke om Tjarko en Rogier te interviewen. Geregeld door Erik. Altijd leuke publiciteit zoiets. Eten doen we tussendoor bij de foodtrucks. En blijkbaar hebben we een ANWB praatpaal bij waar de deelnemers hun verhaal aan kwijt kunnen. Alhoewel ik wat later een levende versie zie rond lopen met Xander er bij. Blijkt dat Tjarko te zijn die op zoek is naar nieuwtjes en feitjes. Tussendoor nog even m’n tent opgezet, gelukkig ben ik dat niet verleerd. Team Jut & Jul meldt zich bij mij dat ze weer terug zijn, maar nu met een BMW Z3. Niet echt een rammelbak, maar ze willen dit graag volbrengen. Hier en daar wordt er al weer volop gesleuteld. Het team van De Mot 2 gaat De Mot 1 ophalen die nog in Nederland aan het sleutelen zijn. De tenten lopen vol en de bar draait goed. Als ik even niks te doen heb, help ik mee. Rammel en Xander worden weer verloot. De sfeer zit er goed in!

2018-04-08 18.19.01 HDR2018-04-08 18.20.50 HDR

Half 1 is een mooie tijd om de bar te sluiten. Morgen weer vroeg op.
Alles behalve de tenten en de statafels wordt opgeruimd. Het is flink afgekoeld merk ik.
Sterrenhemel is helder en ik besef opeens dat mij een koude nacht te wachten staat.
Zelfs met isoleermatje. Me not happy. Hopelijk brengt een hele hete douche van een half uur daar verandering in. Dus lopen we om 2 uur ’s nachts via een authentieke houten brug naar het toilet gebouw. Op dit tijdstip zijn de douches in ieder geval wel warm.
Weer op temperatuur duik ik m’n tent in en kruip helemaal in m’n slaapzak.
Voorlopig heb ik het warm…………

2018-04-08 16.35.42 HDR

Link:
www.rammelbakkenreis.nl
http://www.camping-altemuehle.de/nederlands/
https://www.veulsoeps.nl/
http://freshfood4u.nl/

 

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s