Leopoldsburg op 10 wielen

Harleydays Leopoldsburg is voor mij de dag zoals Harleydag Breda was.
Zien en gezien worden, gevarieerde bikers en dito outfits, tikje ruiger dan in Nederland.
Maar ik mag dat wel. Gewoon lekker doen op en met je motor waar je zin in hebt.
Op subtiele, maar toch verantwoorde wijze.

29ste Editie
29ste Editie

Helaas is Snake nog steeds in Hospital. Na wat twijfelen en appjes heen en weer, toch maar besloten om dan maar met de Mini te gaan.
Niet vanwege de weersvoorspellingen (storm en flinke regen), meer omdat ik er toch bij wilde zijn. Op tijd uit bed. Co gemeld dat ik onderweg was, Ray wordt uit dromenland gehaald.
Afijn om 10 uur pikte ik de heren redelijk wakker op in Breda.
Ray op de achterbank gefrommeld. Co paste met zijn lange stelten nog net tussen de stoel en dashboard. Ach ze moeten er wat voor over hebben om mee te mogen rijden toch?

We zijn net onderweg als de regen er met bakken uit komt en de straten in mum van tijd blank staan. Afgewisseld met bliksemflitsen. Het lijk wel herfst, zo donker is het! Je zou er nu toch maar op je motor midden in zitten …….
En jawel, een smsje bevestigt dat vrienden van mij staan te schuilen.
Ze moeten zelfs wachten op de brandweer die een omgewaaide boom van de weg komt takelen.

Zelfs het fietspad is versperd!

Zelfs het fietspad is versperd!

Onze weg wordt versperd door een flinke afgewaaide tak. Daar waar andere auto’s er met een grote boog om heen rijden, heeft Co er een nat pak voor over om de tak van de weg te halen. Een echte gentleman!

In Baarle Nassau worden we hartelijk onthaald door Don Stephano en Tonnetje.
Hun motoren staan klaar, maar we gaan toch eerst maar aan de koffie in de hoop dat het nog droog wordt. Volgens buienradar wel ………
Na een uur miezert het nog, maar ze wagen het er op. Regen-outfit aan.

Don Stephano en Tonnetje

Don Stephano en Tonnetje

En zo ga ik even later met 4 mannen op pad. Allemaal redelijk prettig gestoord.
Mijn dag kan niet meer stuk!
Hoe dichter we bij Leopoldsburg komen, hoe droger en warmer het wordt.
En ook gezelliger, want zo te zien heeft menige biker het natte weer getrotseerd en het er gewoon op gewaagd.
Ray en Co brengen hun lichaam weer op maat nadat ze uit de Mini geklommen zijn.
Eerst even ontbijten c.q. lunchen, alias een bak friet vergezeld met cola.
Een man schuift bij ons aan tafel en blijkt op de camping te zitten.
Hij wil blijkbaar even zijn ei aan ons kwijt.

Vorig jaar viel de opkomst op de camping tegen. Vrijdag was een zwaar onweer aangekondigd – dat uiteindelijk meeviel – maar heel wat buitenlanders thuis hield.
Daarom heeft de organisatie dit jaar geen zware investeringen gedaan: er zijn geen (dure) livebands meer, wel is er nog een dj in de feesttent en de stripact in de tent blijft.
Ondanks de regen verwacht men toch 2.500 motards.
Verder weet de goede man te vertellen dat Satudarah aangekondigd heeft niet te komen, alleen een paar mensen van de Hell´s Angels geven acte de préséance.
Dus problemen zijn er niet te verwachten.
Toch gaat de gemeente vanwege de hoge veiligheidskosten, overwegen om dit treffen niet meer door te laten gaan. Ik moet meteen denken aan het gedoe rond Harleydag Breda. Een artikel in de belse krant bevestigt dat:

LEOPOLDSBURG

De organisatoren van het jaarlijkse Harley Davidson-treffen zijn er gerust in en verwachten geen incidenten tussen rivaliserende motorclubs in het weekend van 26 tot 28 juli. ‘Ons treffen heeft niets te maken met de problemen tussen de Hells Angels en de Outlaws’, zegt organisator André Ceustermans. ‘Vroeger kwamen er bij ons diverse motorgroepen, nu enkel nog de Hells Angels. Van rivaliserende clubs is geen sprake vermits de Saturdarahs en de Outlaws niet komen. De problemen situeren zich vooral in het Maasland omdat daar vijf motorgroepen op vijftien vierkante kilometer zitten: twee groepen Hells Angels – één in België, één in Nederland -, de Outlaws en twee Nederlandse chapters van de Satudarahs. De spanningen tussen de Hells Angels en Satudarahs zijn terug te brengen tot ‘territoriumdrift.’

Ceustermans heeft geïnformeerd bij de Satudarahs of zij van plan zijn om te komen, maar dat blijkt niet het geval. ‘De Outlaws zijn hier nog nooit geweest’, zegt hij. ‘De Outlaws en de Hells Angels zijn eeuwige rivalen. De Hells Angels verkiezen dit jaar trouwens een eigen camping in Hechtel-Eksel en niet in Leopoldsburg.’ De HD-organisator verwacht dan ook geen problemen voor de 29ste editie: ‘Er zal wel iets meer politie in reserve worden gehouden – je weet maar nooit -, maar uit onze informatie blijkt dat alles vlot zal verlopen. De politie houdt immers ook de motorgroepen elders in het land en het buitenland in de gaten. Drie jaar geleden waren er wat spanningen hier bij ons tussen Hells Angels en Satudarahs en nadien zijn heel wat meetings in het buitenland afgelast. Bij ons werd het treffen het jaar nadien teruggebracht tot één dag. Vorig jaar zijn we terug naar een driedaagse gegaan.

Don Stephano en Tonnetje parkeren net hun motoren, en Stephano staat al volop in de schijnwerpers. Hij wordt geïnterviewd voor de belse radio omroep / tv.

Interview

Interview

Ach we zij het gewend van hem. Tonnetje neemt even later een reporter van de Nieuwe Revu die op zijn beurt een paar mooie close-ups maakt van Stephano op de ton.

Wij doen ondertussen even een rondje. Voor Ray en Co is het hun primeur aldaar.
Ik leidt hen door de wondere wereld van Leopoldsburg.
Bij de stand van Pablo blijven we even praten. Die heeft vanmorgen al zijn spullen bij mekaar lopen rapen en drogen. Stand was natuurlijk al vroeg opgebouwd.
Vervolgens is daar die regenstorm overheen gekomen. Nu is het dus weer 30 graden!
Er ligt hier inspiratie voor mijn outfit op Snake volgend jaar hier….

Zelf vind ik het een beetje tammer dan vorig jaar. Geen badkuipen met bierbuiken in bikini’s er in, geen brandweerslang om de ladies nat te houden. Jammer.
Toch waren er weer kleurrijke personages aanwezig.
Stoere mannen met hun grut op de motor, vrouwen in Veronicazit, zelfs 2 topless achterop, diverse biertonnen die bereden werden, hondje in fietsmand aan stuur, ratbike met een heuze rat er op, groene monsters, paar verdwaalde trikes, lonesome cowboy bij een boom, burn-outs, schotse rokjes en ik mocht weer 2 rondjes meevibreren op de tank van Tonnetje. Dit keer zonder kussentje, dus sm van het contactslot in mijn rug. Verder was het wel een lekkere massage…..

Schots rokje

Schots rokje

Lucky Luke

Lucky Luke

Bereden ton

Bereden ton

Veronicazit

Veronicazit

Alles en iedereen is weer opgedroogd. Volop feest en gezelligheid.
Tis net alsof ik weer een beetje thuis ben…
Het publiek varieert van jong tot oud. En dan willen ze zo’n evenement niet meer door laten gaan ???????
Don Stephano leeft zich nog een paar keer uit door vol gas en met knetterende uitlaten voorbij te scheuren. Of we hem wel gehoord hebben? Wat zeg je Don?
Mn oren zijn dichtgeklapt door een of andere maffe idioot op een Harley …!
Tegen 6 houden we het voor gezien. Volgend jaar maar eens met de camping er bij doen. Kunnen we nog een afterparty doen op de camping.
Co en Ray weer in de Mini gepropt.
Nu ze dat gewend zijn gaat het iets makkelijker…
Beetje sightseeing in den Bels en Belse woorden leren:
– naai ateljee
– depannage
– verkoop uit de hand

Tegen half 8 drop ik beide heren weer in Breda.
Weer beetje stretchen en uitvouwen maar, ze vonden het wel een enerverend dagje zo.
Volgend jaar allemaal op de Harley!

Naderhand lees ik nog dat de eerste 10 motoren die vrijdag op de camping arriveerden, Duitsers waren. Er was een goede security en controle op polsbandjes en motoren.
Helaas toch nog 2 motoren gejat, maar buiten de beveiligde zone!

Er houdt me toch nog wel iets bezig…….. heren op/met je motoren …………….. waarom kijken jullie nou altijd zo boos als je op je motor rond rijdt …………..zo’n straf is dat toch niet ?????

One comment

  1. Super leuk verslag
    We hebben een hoop gemist lees ik wel, komt door’n rug operatie maar volgend jaar jij op snake en wij op die twee blauwe met een big big smile…Knuf pepita.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s