Wiet als wondermedicijn (1/2)

Er is al veel over geschreven, al veel over gepubliceerd. Toch blijft er een negatieve sfeer om wiet (als medicijn) hangen. En waarom vraag ik me dan af? Rookwaar mag zo in de winkels verkocht worden. Niemand heeft daar problemen mee. Een siagaartje helpt zelfs goed tegen darmklachten. Sigaretten verlichten bepaalde pijnen in de rug. En ja, ook aan roken kun je verslaafd raken. Mij maakt het niet zoveel uit als iemand rookt. Zolang ik maar geen asbak hoef uit te likken as we aan het zoenen zijn. En kauwgum helpt echt niet tegen tabaksmaak. Maar gelukkig heb ik het wat dat betreft goed getroffen: een roker zonder asbaksmaak. Dat even terzijde.
Terug naar de wiet. In de Quest van april werd er een heel artikel gewijd aan de medicinale werkingen van wiet. En dan niet zo zeer de wiet zelf, maar de wietolie die daaruit onttrokken wordt. Dat herinnerde me aan een fylosofisch gesprek een tijdje geleden wat ik met Old School had. Zijn verhaal begon met het feit dat een mens c.q. in principe zichzelf van nature kan genezen. Niet alles, maar toch veel. Als je een been breekt en je gaat niet naar de dokter om de breuk netjes te laten zetten zodat je been mooi en recht geneest, dan heelt breuk vanzelf, maar houd je er een scheef been aan over. Je ziet dat nog steeds in de dierenwereld. Maar ja, de mens wil mooi zijn en de kennis is voorhanden. Dus wat let je. Daarna vertelde Old School zoveel over de wiet(olie), dat ik de informatie opgeslagen heb en deze nu ga oplepelen in een logische volgorde. Anders is er geen draad van te volgen……

De Canadees Rick Simpson is de grondlegger van het gebruik van wiet-olie als medicijn.
Ik had nog nooit van die goeie man gehoord, als je ff googlet dan krijg je een hele waslijst te zien. Blijkbaar heel bekend en ik heb dat weer gemist…
Na ernstig hoofdletsel in 1997 zocht hij genezing door het gebruik van medicinale hennepolie. Toen Rick ontdekte dat door hem bereide hennepolie met zijn hoge concentratie aan THC (Tetrahydrocannabinol), kanker en andere ziekten kan genezen, probeerde hij dat te delen met zoveel mensen als hij kon, gratis. Letterlijk honderden mensen genazen van hun ziektes. Maar toen het verhaal bekend werd, griste de lange arm van de wet het geneesmiddel weg en liet potentieel duizenden mensen achter zonder hun behandelingen van kanker – en werd Rick beschuldigd van bezit van en handel in marihuana! Hennepolie kan zowel oraal als uitwendig worden gebruikt. Uitwendig bijvoorbeeld tegen huidkanker. De olie moet op een speciale manier worden bereid uit de hennepplant. Het grote probleem is: hoe kom je aan de olie, die op de juiste manier is gemaakt? De zeer nuttige en milieuvriendelijke hennep is als plant zelf al moeilijk legaal verkrijgbaar, wegens de associatie met drugs. Aan de speciale hennepolie zelf is ook moeilijk te komen. Het medisch establishment werkt niet mee en hennepolie wordt al snel verward met drugs, terwijl men er toch niet high mee schijnt te kunnen worden. Er is wel een uitzondering. In de Amerikaanse staat Californie kan op doktersrecept hasj-olie worden verkregen bij apothekers. Deze blijkt veel geneeskrachtiger dan Amerikaanse artsen beseffen. Enkele Amerikaanse kankerpatiënten hebben het uitgeprobeerd en zijn genezen na gebruik van deze hasj-olie. In Nederland kan slechts hennepzaadolie worden verkregen bij reformzaken, die is helaas (veel?) minder sterk dan hasj-olie. Helaas wordt in Nederland medicinale cannabis pas door een arts voorgeschreven als standaard therapie niet effectief genoeg is gebleken, of teveel bijwerkingen geeft. Bovendien is de Nederlandse medicinale cannabis geen olie, kan er hasj van worden gerookt en is minder geneeskrachtig dan de hennepolie van Rick Simpson (tenzij er die olie van gemaakt wordt).

De geschiedenus leert dat hennep ook al in de oudheid bekend was.
Het werd al duizenden jaren geleden gebruikt om ziektes te genezen, het  heette toen “Cannabis Extractum” en zat in een flesje, de  farmacie heeft dit in de late jaren van 1800 in de doofpot gestopt en alle  bewijzen vernietigd.
Cannabis werd gebruikt om de heilige messias zalf te maken, gods eigen recept,  Exodus 30 vers 22 t/m 25. Jezus zelf was waarschijnlijk een stoner.
De vertaling vanuit de oorspronkelijke taal is Kanneh Bossem. CannaBis dus.
En ja, tot slot, hoe kan een plantje (=Gods schepping) verkeerd zijn?
Dat is zeggen dat God een foutje heeft gemaakt!!

Wordt vervolgd…..

2 comments

  1. Mijn naam is Sazer Denise en ik woon in Frankfurt Duitsland en ik werd gediagnosticeerd borstkanker oktober 2012 en ik heb chemotherapie twee keer gedaan, maar nog steeds blijven terugkomen, totdat ik werd verteld om cannabis olie te gebruiken voor de behandeling en ik contact opgenomen met de kanker centrum Londen via e-mail cancercentrelondon.co.uk@aol.com en ik kocht de cannabis olie en het werd in Duitsland aan mij geleverd hier. Ik begon aan de cannabis olie te gebruiken voor de behandeling, zoals aanbevolen door het centrum en enkele weken later merkte ik verbetering op van de borst en na het gebruik van de cannabis olie voor meer dan 3 maanden was ik vrij van kanker en weer gezond. Ik wil kankerpatiënt die er zijn om te weten dat met cannabis olie ze kunnen genezen van hun kanker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s