Panne in de ochtendspits

Het begon als een gewone doordeweekse ochtend. Op de A59 aanschuiven in de file nabij de kruising met de A27, ook wel knooppunt Hooipolder genoemd. Lekker muziekje aan en terugschakelen naar de 2de versnelling. Maar dat gaat deze ochtend met horten en stoten. Mmmmh, dat zint me niet. Vloermatje teruggehaald, misschien zat de koppelingspedaal daaraan klem. Maar nee, terugschakelen naar 1 gaat nog stroever. Vreemd.
Ik nader het stoplicht en moet het gas erop houden en de rem. Naar zn 1 wil ie niet. Met de hand de koppelingspedaal omhoog getrokken en naar zn 1 geschakeld. Eigenlijk meer getrapt. OK. Wat nu als het licht dalijk op groen springt? Linkerbaan, in de ochtendspits en naast me tig vrachtwagens die ik moet inhalen om op de vluchtstrook te komen…
Veel tijd om na te denken heb ik niet. Dit is een leuke uitdaging!
Licht gaat op groen. Vol gas rijd ik door. Met de hand weer koppeling omhoog, in zn 2 getrapt en met 5000 toeren (3 deed het gewoon niet meer) vrachtwagens ingehaald en op de vluchtstrook geparkeerd.
Mini uit, over de vangrail geklommen. Garage gebeld, die waren nog niet wakker.
Dan maar ANWB gebeld en die stuurden een sleepwagen.
10 minuten later stopt er een wagen met zwaailichten achter me. Een vriendelijk gezette man spreekt me aan en zegt dat hij ook een sleepwagen regelt. Hij blijkt van Rijkswaterstaat te zijn. Ik mag op de bijrijdersstoel gaan zitten om warm te blijven.
Hij blijft achter me staan voor de veiligheid en gezelschap.
Nou, gezellig hoor!
Ondertussen garage weer gebeld, Mini is welkom.
Na een klein kwartiertje komt de sleepwagen er aan, ook die van rijkswaterstaat. Die mag dus  doorrijden. Hij was toevallig al op de A59, dus ik had echt mazzel met zo’n snelle service. Ze hebben met deze kou zo’n 10.000 pech gevallen per dag. Das echt veel!
Mini opgetakeld en samen met mij bij de garage afgeleverd.
Daar kreeg ik een oude dieselbak mee. Het rijdt en is warm!
De schade weet ik nog niet. Waarschijnlijk iets in de hoogte van een paar maanden op water en droog brood staan. Ach ja is ook weer goed voor de lijn.
Het leven is beslist niet saai!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s