Een enerverend weekend

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar dit weekend kwam mijn vriendin Dree dan toch naar Breda, op de motor. De hele vrijdag-avond lekker bijgekletst en samen 1,5 fles rose prosecco leeggemaakt.

Zaterdagmorgen vroeg eruit. Onze club had nl vrijwilligers opgeroepen die camera-geil waren en mee wilden doen aan een foto-shoot in Baarlo, kasteel de Berck. Vorig jaar hebben we daar nl een MidSummerparty gehad en dat was zo goed bevallen dat we in 2012 op dit terrein een “Chapter meets Chapters” gaan organiseren.
En die fotoshoot is nodig voor de flyer en de promotiefilm.

Eerst even Snake ophalen en door naar De Kogelvanger. De zon schijn voor het eerst weer, dus dat was weer lekker. In totaal komen er 21 motoren met hun berijders opdagen. Onze Ton gaat zelfs mee en klimt bij ROb Z achterop. Ene Herman van het Deltachapter rijdt mee, met zijn hond Anna in de tanktas. Anna heeft zelfs een leren bikersvest aan. Herman vertelt dat Anna er al heel wat kms op heeft zitten. Het is een soort Sheeba hondje. Om 10 uur rijden we over de snelweg naar Baarlo waar we 1,5 uur later aankomen bij een zonnig kasteel. Luidruchtig maken we kenbaar dat we gearriveerd zijn. Het foto-team staat al klaar. Rick Stadhouders is de fotograaf en zijn vader Eric, is zijn assistent. We moeten eerst even proef rijden door de ingang zodat alles ingesteld kan worden. Nieuwgierige wandelaars en fietsers blijven staan om onze gade te slaan. We hebben publiek! Daarna eerst een goede lunch ter plekke met kroket en goulashsoep voor maar 6 eurries.  Buiten op het terras natuurlijk. Anna krijgt een parasol boven zich voor de zon. Het is een apart gezicht.

Vervolgens weer aan het werk en een paar keer op en neer rijden. Zonder helm en jas dus.
Leo tovert een pruik uit zijn tas en is weer even Leontien. Een vrouw met veel haar….
Daarna moeten we in de bar laten zien hoe gezellig het is onder het genot van een drankje. Jack Sverus ontpopt zich als een goede barman en tapt de pilsjes.
Bij navraag blijk hij dat in dienst geleerd te hebben. Hij vertelt dat de foef is dat je moet doorschenken. De meesten durven dat niet en dan krijg je alleen maar schuim.
Hetzelfde doen we nog bij een bar in de kelder. Daarna nog een shoot op het binnenplein. De zon schijn inmiddels ongenadig en we zweten onze kleren uit.
Om 3 uur starten we de motoren weer en gaan over de snelweg terug naar huis.
Met een kleine delegatie doen we nog een afzakkertje op het terras bij de Kogelvanger.
Om half 6 haal ik Dree uit een diep gesprek, want we hebben nog het een en ander te doen.
Verbaasd kijkt ze me aan. Ik zeg dat we nog een kadootje voor haar moeten ophalen.
Dat vond ze toch wel leuk.

Om half  7 zitten we opgedirkt in mijn Mini, want daarna gaan we stappen. Dacht ze….
Even later zijn we in Terheijden. De moderne Sarahpop staat al buiten te wachten.
Dat vond ze al erg leuk. Even foto’s maken. Daarna naar binnen en Moos begroeten. Denkt ze….En opeens komen haar vrienden uit de bijkeuken tevoorschijn en zingen voor haar. Dree is helemaal ontdaan en blij verrast. De surprise-party is gelukt! De spanning valt van me af, want ik was de hele dag o zo bang om iets te verraden.
Het wordt een gezellige avond en ik slip even weg om rustig te worden. Op een bankje aan de Mark, bekijk ik op mijn gemak de sterrenhemel en geniet van het rustgevende geluid van het water.  Ik voel me thuis en mijn hart wordt rustiger.
Dree straalt nog als we om half 1 terug rijden. Dit was het grootste kado wat ze ooit heeft gehad. Mooi, dat was de bedoeling ook!

Zondagmorgen weer vroeg er uit. Maar nu voor een goed doel. De niet-Harleydag in Breda.
Om half 10 arriveren we om aan te schuiven voor het ontbijt. Er staan al een flink aantal motoren. Uiteindelijk worden er 104 motoren geteld. Mooie opkomst. Ton doet weer zijn gebruikelijke speech. Ondertussen komen 2 nieuwsgierige motoragenten vragen wat we gaan doen. Een ritje maken! Dus niet naar Breda binnenstad. Nee! Ze wensen ons een fijne dag en vertrekken weer. In groepjes van 5 rijden we weg. Op weg langs een fotograaf die ons liggend op de grond in een bocht probeert vast te leggen. Daarna verzamelen aan einde van de weg. Een groep van 30 motoren vindt het te lang duren, haakt af en doen een eigen rit. Willem leidt ons zo’n kleine 100 km door de omgeving van Breda. Mensen juichen ons enthousiast toe. Goed initiatief die niet Halreydag! Mooi is dat. Een buizerd slaat ons rustig gade  vanaf een verkeersbord vrij dicht langs de weg. Een Dobberman pincher doet dat vanaf een hoge zandberg bij een boerderij……

Om half zijn we weer terug. Even wat drinken en dan op naar het Centrum. Bij de haven (oude ingang Harleydag) worden we enthousiast onthaald en kunnen zo de binnenstad in en zelfs op de Markt parkeren. Politie loopt duidelijk aanwezig rond, maar doet niks. Idem dito voor de politie te paard. Er lopen een aantal fotografen rond, zelfs 2 filmploegen. Terrassen zitten vol met nieuwgierige mensen. Het enige wat ontbreekt is de muziek. De enige attraktie is onze Stefano, die weer volle aandacht trekt en denkt dat hij een motor-engel is. Zelfs aandacht van de burgemeester die net een interviewtje weg geeft.
We blijven 2 uurtjes op het terras hangen om af te koelen van de hitte, onze dorst te lessen en om “aapjes” te kijken. Onze statement is gezet, maar die van de politie ook.
Rond 5 gaan we op huis aan. Natuurlijk dwars door het publiek en ik heb Stefano nog even op mijn voorwiel. Hij heeft nu een voordeel. De politie kent hem.
We schuiven later aan bij de tafel van vrienden in Oosterhout. Wat is het eten en leven toch goed op zo’n avond.
Afscheid van Dree, Snake op stal en het weekend is jammer genoeg weer voorbij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s